събота, 12 март 2011 г.

Битови пречиствателни станции за отпадни води за къщи и вили

Битови пречиствателни станции за отпадни води за къщи и вили
Автор: Виолета Михайлова Публикувано на: 11 март 2011г. в 13:22 часа (Брой #10)

 
У нас набира скорост използването на индивидуални пречиствателни станции. Съоръженията са предназначени за отпадните води от фамилни къщи, туристически обекти и други частни сгради, като иновативната инсталация заменя остарелите септични резервоари. Модерната технология е в пълно съответствие със съвременния начин на живот и притежава европейски и световни сертификати за качество и стандарт.
 

Съоръжението работи без употребата на специални консумативи и без зареждане с бактерии и активатори, като не отделя неприятни миризми. Биологичната обработка се основава на бавно зареждане с отпадни води и прецизно подаване на въздух в различните сектори, довеждащо до липсата на мръсни утайки и кал. Освен това то реализира минимален разход на електрическа енергия – приблизително колкото едно осветително тяло. А експерти препоръчват пречистените от битовите станции води да се използват за поливане на почвата.
 
Индивидуалните пречиствателни станции са компактни и могат да се монтират под земното ниво или над повърхността. Те са подходящи за инсталиране както в реконструирани септични резервоари, така и в самите сгради. Съоръженията работят ефективно при минимално и при максимално натоварване, което означава, че пречистващият процес стартира автоматично след подновяване притока на отпадни води.

Източник: в.Строител
Вносител на пречиствателните станции за България: HG & Sons ltd.